GYIK

Hasznos

A terem címe Debrecen, Bolyai u. 23. (Bolyai utca – Mikszáth Kálmán u. sarok, bejárat a Mikszáth Kálmán utca felőli kapun). A Sestakert szívében, az Újkert és a Nagyerdő szomszédságában található, az Egyetem főépületétől 5 percnyi sétára.

A 2-es villamos „DAB székház” megállójától 200 méterre (gyalog 3 perc), az 1-es villamos Egyetem téri megállójától 600 méterre (gyalog 8 perc) vagyunk. A Bólyai utcán közlekednek továbbá a 12-es és a 23-as buszok, a buszmegálló szinte szemben a teremmel található.

A környező kis utcákban, pl. a terem mellett, a Mikszáth Kálmán utcán tudsz parkolni. Mindig könnyű helyet találni, és a környékben a parkolás ingyenes.

A kerékpárt betolhatod az udvarra a Mikszáth Kálmán utca felőli kapun, de ekkor is érdemes lezárni.

A babakocsit betolhatod az udvarra a Mikszáth Kálmán utca felőli kapun, és hagyhatod a bejárati ajtó előtt az udvaron, teraszon, de a terem előterébe is befér 1-2 babakocsi. Érkezéskor/távozáskor segítünk fel-/leemelni a 3 lépcsőn. (Jelezd, ha segítséget kérsz!)

Mind az 5, mind a 10 alkalmas bérlet 5 hétig érvényes. Amennyiben valamilyen okból (pl. betegség, vagy családi ok) nem tudod időben lejárni, e-mailben vagy személyesen kérvényezheted, hogy hosszabbítsuk meg a határidejét. Amennyiben a bérleteden lejárt a határidő, a rajta maradt alkalmakat felhasználhatod órajegyes árra kiegészítve (+300/+500 Ft), vagy ha a határidő lejártát követő 2 héten belül megveszed az új bérleted, akkor annak határidejéig.

Nem szükséges, a teremben rendelkezésre állnak jógamatracok, amiket fertőtlenítő folyadékkal át szoktunk törölni, de ha szeretnéd, hozhatod és használhatod a sajátodat is. Törölköző használatát azonban javasoljuk.

Nem együtt, hanem külön tornáznak az anyukák. Elsőre jó ötletnek tűnhet, de a gyakorlatban a babás torna sajnos nem működik, legalábbis nem 55 percen keresztül. Ha a baba igényei vannak előtérben, akkor az anyuka nem tud tornázni. A különböző korosztályoknak teljesen más az igénye és képessége. Nagyon más egy 2 hónaposnak, mint egy 7 hónaposnak, és megint más egy totyogósnak. Ha “súlyzóként” funkcionálna a baba, azaz emelni kell, akkor nem mindegy, hogy egy 4 kg-os pici babát emelünk (pl. 20 ismétlés is könnyedén megy), vagy egy 12 kg-os totyogóst (pl. 2-3 ismétlést is nehéznek érez az anyuka). 6-7 hónaposan ahogy elkezdenek intenzíven mozogni, kúszni-mászni, totyogni stb. már képtelenség őket hanyatt fektetni, és ott tartani percekig. Ha nincsenek játékokkal lekötve, és nincs ott egy kisgyermeknevelő, aki játékba hívja, foglalkoztatja őket, eltereli a figyelmüket, nem hagyják az anyukát tornázni. Tehát nálunk csak anya tornázik, ezalatt a gyerkőc felügyelet mellett, segítséggel játszik, és teret kap a szabad játékos mozgáshoz, amihez színes eszköztár (varázspalló, mászóka-csúszda, labdák, matatófal stb.) áll rendelkezésére. De semmi sem kötelező.

Ha a fentieken kívül kérdésed merül fel, tedd fel bátran e-mailben vagy Messengeren!